НФУ е самостојна, транспарентна, невладина, непартиска и непрофитабилна организација настаната со цел да ги остварува и усогласува интересите на членовите при реализирање на програмски задачи за поттикнување, популаризирање, промовирање, и афирмирање на фотографијата, фотографското творештво, фотографската уметност и култура во Република С. Македонија.

Вести и новости

PhotOlympic – ​м​еѓународна олимпијада во уметничка фотографија

​Драги фото-пријатели,  Ве покануваме да земете учество ​н​а овој несекојдневен фото-натпревар​ именуван како PhotOlympic – ​м​еѓународна олимпијада во уметничка фотографија, организиран од Меѓународната асоцијација на уметнички фотографи​ (IAAP) кој ќе се изведе во следниов формат: • […]

Поглед на човековата душа преку објективот на Фото-кино клуб „Козјак“

Изложбата на Фото-кино клуб „Козјак“ од Куманово, насловена како “Луѓе”, ќе биде отворена на 8 февруари 2024 година во Фотографскиот музеј во Марибор, Словенија. Изложбата ќе биде организирана под покровителство […]

Повик за поддршка на македонските фотографи

Почитувани, Национална фото унија е посветена на негување и славење на различните таленти во македонската фотографска заедница. Нашата мисија е да обезбедиме поддршка, охрабрување и можности за фотографите на сите […]

Среќни празници ви посакува НФУ

Почитувани, Ми претставува огромно задоволство да ви се обратам во оваа предпразнична атмосфера, изразувајќи најискрени желби за среќеи весели празници како и успешна Нова година. Се надевам дека ќе ги […]

Отворен Купот на македонска фотографија

На 15 декември 2023 година (петок) во 19:00 часот во просториите на Градска галерија – Струмица беше отворена изложбата Куп на македонска фотографија во организација на Национална фото унија. На […]

75 години Фото-кино клуб Козјак

Фото-кино клуб Козјак, бастион на креативноста во Куманово, одбележува 75 години од обликувањето на визуелните наративи и негувањето уметнички таленти. Основан во 1948 година по завршувањето на Втората светска војна […]

Издадена публикацијата Пролегомена за македонската фотографија – книга 3

Книгата „Пролегомена за македонската фотографија: Книга 3 (1945-1990)“ претставува заокружен и детален поглед врз развојот на фотографијата во Македонија во периодот помеѓу 1945 и 1990 година. Авторот Златко Теодосиевски го […]

Активни конкурси

ДАТУМ НА ЗАТВОРАЊЕ НАЗИВ ВЕБ-СТРАНА
Март 03 2024 PHOTO SALON KICEVO photogroup8.com/salon
Март 03 2024 КРУГ photoclubkumanovo.com/circle
Март 17 2024 MOTION photoartcontest.com/motion
Април 07 2024 PLAY photoclubkumanovo.com/play
Април 14 2024 ART SIDE photoskopje.com/artside
Април 28 2024 SPRING SYMPHONY spring.photoanastatica.com
Мај 12 2024 ASTIBO SPRING astibosalon.mk/spring
Мај 19 2024 AURORA photoartcontest.com/aurora
Јуни 09 2024 PHOTO SPECTRUM spectrum.photoanastatica.com
Јуни 30 2024 SKOPJE PHOTO SALON photoskopje.com/contest
Јули 07 2024 ILLUSION photogroup8.com/illusion
Јули 21 2024 ART IMAGINATION photoskopje.com/artimagination
Август 04 2024 ASTIBO SALON astibosalon.mk
Август 25 2024 FINE ART photoartcontest.com/fineart
Септември 08 2024 КУП НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА npum.net/kmf

Партнери

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com