Новости

Малински фото фестивал 2024

Фотографијата е повеќе од зачувување моменти – тоа е уметност која ги поврзува луѓето. Оваа година, Малински фото фестивал нуди […]

Мајски салон 2024

На 16 мај (четврток) 2024 година, во 19:30 часот, во просториите на изложбениот простор на Центар за култура „Трајко Прокопиев“ […]

Претстоечки фото собири во Србија

Со задоволство Ве известуваме за претстоечките фото собири во Србија кои ги организираат различни фото клубови и организации. Овие настани […]

In memoriam Томислав Петернек

Томислав Петернек бил роден во 1933 година во Винковци, а се занимавал со фотографија од 1954 година. Со новинарска фотографија […]

Жените и фотографијата 2024

Изложбата “Жените и фотографијата 2024”, во организација на Фото клуб „Куманово“, е импресивна манифестација на талентот и креативноста на македонските […]