Пет најуспешни излагачи за 2022 година

Според Правилникот за вреднување на работата на членовите на Национална фото унија добитници на признанието за пет најуспешни излагачи за 2022 година се:

авторпоени
Зоран Здравев1103
Мери Бошкоска783
Александар Томовски751
Маја Крстевска Коларова472
Иван Вукелиќ395

Најуспешните излагачи се прогласени врз основа на бодинг системот на меѓународната фотографска асоцијација ИААП (IAAP).

Извршниот одбор на НФУ им честита на авторите.