Клупска изложба – Мајски салон

Убавината на фотографијата лежи во способноста истата да раскаже приказна, да пренесе емоции и да долови момент од времето. Фотографијата вреди илјада зборови! Веќе 15 години членовите на фото кино клубот Козјак ги доловуваат овие моменти преку своите објективи и оваа година ќе ја изложат својата работа на нивната годишна изложба на уметничка фотографија која го носи името Мајски Салон.
Изложбата ќе се одржи во НУЦК Трајко Прокопиев Куманово, на 8 мај 2023 година, во 19:30 часот и ветува дека ќе биде изложба на неверојатна фотографија која ќе ви го одземе здивот. Истата ќе биде отворена за јавноста две недели по свеченото отворање, давајќи им на посетителите голема можност да ја погледнат врвна фотографија. Без разлика дали сте искусен фотограф или некој кој едноставно ја цени убавината на добро изработената фотографија, оваа изложба не смее да се пропушти.
Фото кино клуб Козјак е најстариот клуб во Македонија, основан пред 75 години. Со текот на годините, клубот негуваше и разви многу талентирани фотографи, кои оставија свој белег не само во земјата, туку и на меѓународно ниво. Всушност, клубот е горд што бил матичeн клуб на некои од најистакнатите фотографи како во земјата, така и во светот.