Интернационален фестивал на фотографија Пунктум

Почитувани,

На 21, 22 и 23 октомври 2023 година ќе се одржи второто издание на интернационалниот фестивал на фотографија Пунктум во Гостивар. Повеќе информации за програмата и настаните на фестивалот можат да се пронајдат на нивната официјална Фејсбук страна. Оваа тридневна екстраваганција ветува дека ќе биде визуелен празник, славејќи ја уметноста на фотографијата од локална и од меѓународна перспектива. Со разновидна палета на изложби, работилници и интерактивни искуства, фестивалот има за цел да ги помести границите на креативноста и да ги прошири хоризонтите во светот на фотографијата. Од прикажување на новите таленти до оддавање почит на искусни ветерани, Пунктум гарантира извонредно и просветлувачко искуство за сите кои ја ценат моќта на една рамка да раскаже илјада приказни.