фото-сафари опле(н)мени 2023

На 24 септември 2023 година, во организација на фото клуб Објектив од Крагуевац и туристичка организација „Опленац“ од Топола се одржа фото-сафари Опле(н)мени 2023.

Фото-сафарито ја опфати суштината на руралната убавина и духот на заедницата. Со секој клик и фокус на објективите, учесниците ги доловуваа душевните пејзажи и искрените наративи на секојдневниот живот во ова српско село. Од живописните нијанси на жетварските полиња до топлината на локалното гостопримство, секоја фотографија служи како визуелна ода на автентичноста на Топола. Настанот, спој на уметничко изразување и културно истражување, е доказ за моќта на фотографиите во зачувувањето на шармот и приказните за руралното живеење.