Резултати од конкурсот Куп на македонска фотографија

На 15 Септември 2022 жири комисијата во состав Димитар Ристески (НФУ КМФ), Димитар Чунговски (НФУ КМФ) и Марина Атанасовиќ (НФУ КМФ) се состана преку платформата Зум и ги додели следните награди:

секција A: слободна (црно-бела)

НПУ Златен медал: Мери Бошкоска (Македонија) – The man at the window

НПУ Сребрен медал: Фросина Јовановска (Македонија) – Resting

НПУ Бронзен медал: Доријан Миловановиќ (Македонија) – Above sea level

Диплома: Мирза Ченгиќ (Македонија) – Torzo 7

Диплома: Неда Арсениевска (Македонија) – Freedom

Диплома: Марко Николоски Алмеида (Македонија) – Free Ride

Диплома: Анита Палческа (Македонија) – Childhood

Диплома: Магдалена Ѓуревска (Македонија) – 4d Magdalena Gjurovska

Диплома: Христијан Петровски (Македонија) – 60_1_3

секција B: слободна (колор)

НПУ Златен медал: Иван Вукелиќ (Македонија) – Mavrovo

НПУ Сребрен медал: Тоши Трајчев (Македонија) – Секој со својот крст

НПУ Бронзен медал: Мартина Салова Чешновар (Македонија) – Девојката со розови лалиња

Диплома: Владимир Јовановски (Македонија) – Voyage

Диплома: Жаклина Стефановска (Македонија) – Merry people

Диплома: Зоран Здравев (Македонија) – Различни

Диплома: Вера Христовска (Македонија) – Fruit of passion

Диплома: Јани Лазов (Македонија) – На работ

Диплома: Славиша Цветаноски (Македонија) – Girl with the pearl earring

Извршниот одбор на Национална фото унија им честита на сите добитници на награди, а воедна ги поканува на отворање на изложнбата на 22ри Октомври во Офицерски Дом, Битола.