Покана за фото излет на езерото Мантово

Почитувани,

Национална фото унија на 7 мај 2023 година (недела) ве поканува на фотографско дружење и фотографирање на вештачкото езеро Мантово во близина на Штип.

Мантово е изградено на реката Крива Лакавица и се наоѓа на надморска височина од 402 м. Езерото има издолжен облик и се протега во правец исток-запад, а од обете страни има повеќе издолжени заливи. Езерото изобилува со богати и разновидни видови, при што во него и неговата околина се среќаваат повеќе видови на слатководни риби и птици.

Доколку сте заинтересирани да присуствувате, ве молиме известете не до 5 мај на нашиот емаил: photo.union.macedonia@gmail.com. За дополнителните детали за настанот, вклучувајќи го збирното место и времето, сите заинтересирани ќе бидат навремено известени.

Стефан Илиевски