Резултати од конкурсот Куп на македонска фотографија

На 17 Септември 2023 година, жири комисијата во состав Александар Томовски (НФУ КМФ, Скопје), Мери Бошкоска (НФУ КМФ, Прилеп) и Марина Атанасовиќ (НФУ КМФ, Куманово) се состана преку платформата Зум и ги додели следните награди:

секција A: слободна (црно-бела)
НФУ Златен медал: Димитар Чунговски (Македонија) – качување во рушевините
НФУ Сребрен медал: Анета Илиевска (Македонија) – Waiting
НФУ Бронзен медал: Зоран Здравев (Македонија) – Hand for Safety
НФУ Диплома: Владимир Јовановски (Македонија) – Fibonacci
НФУ Диплома: Борче Милев (Македонија) – Reaching for Glory
НФУ Диплома: Димитар Ристески (Македонија) – lines-of-novisad
НФУ Диплома: Neda Arsenievska (Македонија) – hide away
НФУ Диплома: Kostadin Atanasov (Македонија) – The Country Man
НФУ Диплома: Alekandar Georgiev (Македонија) – Wooden hut

секција B: слободна (колор)
НФУ Златен медал: Владимир Јовановски (Македонија) – Felicity
НФУ Сребрен медал: Анета Илиевска (Македонија) – Balat street
НФУ Бронзен медал: Зоран Здравев (Македонија) – Mirror on the Lake
НФУ Диплома: Димитар Чунговски (Македонија) – прилепски мечкари
НФУ Диплома: Alekandar Georgiev (Македонија) – Musician
НФУ Диплома: Петар Бошковски (Македонија) – 111
НФУ Диплома: Neda Arsenievska (Македонија) – contrast
НФУ Диплома: Мартина Салова Чешновар (Македонија) – In Wonderland
НФУ Диплома: BENITA STOJMIROVA (Македонија) – 4. Завртено

Извршниот одбор на Национална фото унија им честита на сите добитници на награди!