Десет најуспешни излагачи за 2023 година

Според Правилникот за вреднување на работата на членовите на Национална Фото Унија добитници на признанието за десет најуспешни излагачи за 2023 година се:

авторпоени
Зоран Здравев2164
Александар Томовски1467
Мери Бошкоска985
Анита Палческа824
Димитар Чунговски673
Каролина Димовска534
Мартина Салова Чешновар448
Неда Арсениевска421
Анета Илиевска387
Мимоза Чолак358

Во 2023 година македонската фотогафска заедница покажа извонреден успех на меѓународно поле. По трет пат, најуспешен излагач беше Зоран Здравев, кој освои впечатливи 2164 поени.

Останатите девет најуспешни излагачи за 2023 година се: Александар Томовски, Мери Бошкоска, Анита Палческа, Димитар Чунговски, Каролина Димовска, Мартина Салова Чешновар, Неда Арсениевска, Анета Илиевска и Мимоза Чолак.

Секој од овие излагачи покажа неверојатна креативност и талент во своите фотографии. Нивните дела продолжуваат да инспирираат многу луѓе низ целиот свет. Нивните достигнувања се доказ дека уметноста на фотографијата е жива и блеска во рамките на македонската фотографија. Нивните дела ќе останат запаметени како некои од најдобрите во 2023 година.

Најуспешните излагачи се прогласени врз основа на бодинг системот на меѓународната фотографска асоцијација ИААП (IAAP).

Извршниот одбор на НФУ им честита на авторите.