Прво фото-сафари „Горно Подунавље 2023“

Фото-кино-видео клуб „Рада Крстиќ“ од Сомбор ве поканува на првото фото-сафари „Горно Подунавље 2023“.

Програма за 28 мај 2023 година (недела):

  • Од 9 до 10 ч. – собирање на учесниците во селото Бачки Моноштор на платото пред домот на културата;
  • Од 10 до 11 ч. – поздравен говор на претседателот на Фото-кино-видео клуб „Рада Крстиќ“ од Сомбор и отворање на годишната изложба на членовите на клубот;
  • Од 11 до 12 и 30 ч. – Поздравен говор на директорот на Туристичката организација на град Сомбор, Зденка Митиќ и запознавање на гостите со историјата на селото и Горно Подунавље како резерват на природата; Шетање низ селото и фотографирање;
  • Од 12:30 до 15:00 ч. – Поаѓање кон етно куќа „Мали Бодрог“ на ручек;
  • Од 15:00 до 19:00 ч. – Поаѓање до дестинацијата резеват Горње Подунавље во еко-центарот „Карапанџа“ кај Бездан (превоз со сопствени возила); Отворањето на изложбата на фотографии на Будимир Јефтиќ, фотограф чии дела се создадени во резерватот; Возење со брод покрај каналот што ја опкружува еколошката работилница, прошетки на шумски патеки со водич;
  • Околу 19:00 ч. – Поздравен говор и крај на фотосафарито.

Повеќе информации на: http://new.fotoss.org/index.php/2023/04/28/prvi-foto-safari-gornje-podunavlje-2023/

Доколку сте заинтересирани да присуствувате, ве молиме известете не до 25 мај 2023 година на нашиот е-маил: photo.union.macedonia@gmail.com.