PhotOlympic – ​м​еѓународна олимпијада во уметничка фотографија

​Драги фото-пријатели, 

Ве покануваме да земете учество ​н​а овој несекојдневен фото-натпревар​ именуван како PhotOlympic – ​м​еѓународна олимпијада во уметничка фотографија, организиран од Меѓународната асоцијација на уметнички фотографи​ (IAAP) кој ќе се изведе во следниов формат:

• Национална фото олимпијада: Настаниот започнува со натпревар каде што фотографите од секоја држава го прикажуваат својот талент. Победниците продолжуваат да ја претставуваат својата држава на регионалната сцена.
• Регионални групи: Нивото на натпреварот се зголемува додека регионалните групи се натпреваруваат помеѓу себе си, пренесувајќи различни перспективи и стилови. Шампионите од секој регион продолжуваат кон престижната Светска олимпијада.
• Светска фото олимпијада: Глобалната сцена е подготвена за судир на најдобрите фотографи од целиот свет. Кулминацијата на креативноста е постигната, и само извонредните продолжуваат кон големото финале.
• Големо финале: Меѓународната асоцијација н​а уметнички фотографи ќе избере град кој ќе биде домаќин на финалната фаза, каде најдобрите фотографи од целиот свет ќе се соберат за да се натпреваруваат за посакуваната титула.

Секои 2 фотографии во секоја секција се бесплатни.​

Натпреварот е поделен на следниве секции:
A. Отворена [боја или монохроматска]
B. Луѓе [боја или монохроматска]
C. Природа [боја или монохроматска]
D. Минимализам [боја или монохроматска]

​Линк за пријава за македонски учесници: https://theiaap.com/e/olympics/?lang=mac

Со почит,
Стефан